Update resultaten inspirerende ontbijtsessie

Samen komen we verder door het samenbrengen van onze leden, elkaars expertise en denkkracht!

22 maart jl. hebben we een inspirerende ontbijtsessie gehad bij Gemeente Sittard-Geleen. Bestuurslid van de coöperatie Anne Kleefstra heeft in samenwerking met de toppers van InSight, het jongerennetwerk van de gemeente Sittard-Geleen, gesproken over de uitstroom van medewerkers, de optimalisatie van kennisoverdracht en de waardevolle kracht van het leggen van de verbindingen tussen jong en oud. Gemeente Sittard-Geleen is Samenwerkpartner van Coöperatie Verbindend Leiden en legde deze uitdaging aan ons voor waarna deze bijeenkomst tot stand is gekomen. Denkkracht en vele oplossingen werden geboden door de aanwezigen. Zoals beloofd geven we een half jaar later een update van de oplossingen die daadwerkelijk binnen de organisatie zijn opgepakt.

 1. De ideeën om een mentor rol voor nieuwkomers en ‘generatieleren’ in te zetten, hebben beide een waardevolle plek gekregen in het concept-opleidingsprogramma. Dit programma wordt momenteel in de organisatie besproken.

 2. Met betrekking tot loopbaan-coaching voor de verschillende generaties volgt een overleg met de interne (loopbaan)coaches om te onderzoeken op welke manier zij bij het coachen rekening houden met verschillende generaties en oog hebben voor de diverse kenmerken van de generaties en met name de groep ouderen.  

Mooie resultaten die voortkomen door de samenwerking van onze leden met dank aan ieders individuele inbreng!

Monique Luijten nieuw bestuurslid

Enige tijd geleden is Monique Luijten toegetreden als bestuurslid van de coöperatie. Wat is haar visie, rol en betrokkenheid?

“Leiderschap in al haar facetten fascineert me; als individu: persoonlijk en professioneel, maar ook binnen en tussen organisaties. De coöperatie Verbindend Leiden benoemt en agendeert vraagstukken die dit altijd raken; variërend van big data tot werkdruk, van loslaten tot grip houden op teams en organisaties. De leden (met een grote diversiteit aan bagage) zorgen voor verschillende inzichten en inspiratie waardoor er actief met vraagstukken aan de slag gegaan wordt, kennis gedeeld wordt en ieders netwerk verrijkt wordt.

In de huidige groeifase van de coöperatie wil ik graag mijn bijdrage leveren door als sparringpartner in het bestuur verheldering- en verdiepingsvragen te stellen. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Welke rol kunnen we pakken als aanjager en welke verbindingen kunnen we activeren of vitaliseren? En niet te vergeten, hoe gaan we dit in de praktijk vormgeven en daadwerkelijk organiseren?"

Monique Luijten.JPG

IGOM OPEN PODIUM SESSIE

Gisteren was Coöperatie Verbindend Leiden met een aantal leden te gast bij de inspirerende Open Podium Sessie van IGOM waarbij onder andere lid van de coöperatie gemeentesecretaris Harrie Coumans Gemeente Kerkrade en Ralf Goossens luitenant-kolonel Limburgse Jagers hun verhaal vertelden over de bijzondere week dat ze ruilden met elkaars functie. Het leren van elkaars leiderschap en de verschillen binnen de organisaties kwamen hierbij met veel enthousiasme aan bod. Tevens is de gemeente Kerkrade het project ‘Grip op loslaten’ gestart. Een prachtig voorbeeld van verbindend leiderschap! Meer hierover lees je hier.

Trots op onze deelnemers!

Wat zijn we trots op onze deelnemers van de Leergang "Goede raad Verbindt"

Vanavond vond de slotbijeenkomst ‘Goede Raad Verbindt’ plaats van de eerste leergang verbindend leiden voor raadsleden. Samen met Frans Wilms oprichter van Leiderschapsdomeinen, is deze samenwerking gestart om de logica van de samenleving te verbinden met de logica van de gemeenteraad. Bestuursleden van de coöperatie Birgit op de Laak en Marianne Smitsmans mochten de certificaten uitreiken aan de deelnemers van de gemeente Beesel, Gemeente Roermond en Gemeente Eijsden-Margraten. Tot slot werd een openhartige pitch gegeven waarbij valkuilen, herkenning, de kracht van het luisteren, emotie, verbindend leiderschap en iedereen de ruimte geven om zichzelf te kunnen zijn naar voren kwam. “100% labeling is just for clothes”.

Inspirerende ontbijtsessie Gemeente Sittard-Geleen

COP Sittard-Geleen groep.jpg

In samenwerking met de toppers van InSight, het jongerennetwerk van de Gemeente Sittard-Geleen, hebben we vanochtend een inspirerende ontbijtsessie georganiseerd over uitstroom van medewerkers, de optimalisatie van kennisoverdracht en de waardevolle kracht van het leggen van de verbindingen tussen jong en oud. Gemeente Sittard-Geleen is samenwerkpartner van Coöperatie Verbindend Leiden en legde deze uitdaging aan ons voor waarop deze bijeenkomst tot stand is gekomen. Denkkracht en vele oplossingen werden geboden door de aanwezigen. Over een half jaar geven we een update van de oplossingen die daadwerkelijk binnen de organisatie zijn opgepakt.

UITNODIGING ONTBIJTSESSIE 22 MAART 2019

Foto Geleen.JPG

Graag nodigen wij jullie uit voor de ontbijtsessie op vrijdag 22 maart a.s. van 08:30 - 10:30 uur. We mogen met de coöperatie te gast zijn bij InSIGHT van de Gemeente Sittard-Geleen.

InSIGHT is het jongerennetwerk van de gemeente Sittard-Geleen. Het is opgericht in januari 2016 voor en door jonge ambtenaren en gericht op de ontwikkeling van de jonge ambtenaar en de organisatie.

Programma:
Na het welkomst woord door de coöperatief en introductie van InSight gaan we over tot de uitdaging. De gemeente zit de komende jaren met een grote uitstroom van medewerkers en dus uitstroom van kennis. Hoe kun je met betrekking tot kennisoverdracht de juiste verbindingen leggen tussen jongeren, midden categorie en ouderen om deze overdracht te optimaliseren? Hierna volgt een interactief gedeelte waarbij aanwezigen denkkracht bieden en ideeën en oplossingen aanreiken. Afsluiting: wat is er opgehaald en wat is er eventueel nodig om mogelijke oplossingen handen en voeten te geven.

Adres: Markt 1 Geleen
Parkeergelegenheid: voor het stadhuis Markt 1 Geleen

AANMELDEN
Aanmelden kan tot 19 maart via info@verbindendleiden.nl


“Leiderschap, een kwestie van moed”  

Mireille Heijltjes.jpg

Wat betekent de toenemende complexiteit voor leiderschap? Wat is de essentie en wat is op organisatieniveau nodig om nieuw leiderschap te realiseren? Wat is de grootste uitdaging voor leiders?

Lees
hier het artikel van ambassadeur van onze coöperatie Frans Wilms eerder geplaatst op www.leiderschapsdomeinen.nl en bekijk de 10 webtalk 1 minuten-video’s waarin Mariëlle Heijltjes, hoogleraar managerial behaviour aan de Universiteit Maastricht, alsmede ambassadeur van Coöperatie Verbindend Leiden op een verbluffende eenvoudige wijze antwoord gaf op 10 interessante vragen over het nieuwe leiderschap. Laat je inspireren!

Een inspirerend 2019!

We kijken terug op een jaar vol mooie ontwikkelingen en hebben alvast een planning gemaakt om er weer een inspirerend jaar van te maken. Dat doen wij samen met onze leden en introducees. Noteer daarom alvast in jullie agenda’s onderstaande data.  Netwerkevent + Algemene Leden Vergadering vrijdag 22 februari 2019 Tijdstip ALV 14.30-15.30 uur Tijdstip netwerkevent 15:00 - 17:00 uur met aansluitende netwerkborrel Locatie nader te bepalen  Netwerkevent “de Kragt van Vertrouwen” vrijdag 12 april 2019 Tijdstip 15:00-17:00 uur met aansluitende netwerkborrel Locatie Kragten, Schoolstraat 8 te Herten  Groot jaarlijks event “Verbindingsfestival on Tour” vrijdag 21 juni 2019 Locaties: we gaan op tour en bezoeken succesvolle bedrijven/instanties/projecten in relatie tot verbindend leiderschap. Het wordt een bijzonder en interactief programma met een gezamenlijke afsluiting tijdens de netwerkborrel. Nadere info hierover volgt en ideeën zijn welkom!  Netwerkevent vrijdag 27 september 2019 Tijdstip 15:00-17:00 uur met aansluitende netwerkborrel. Locatie nader te bepalen. Heb jij ideeën of suggesties voor de invulling van onze netwerkevents, laat het even weten via info@verbindendleiden.nl of neem contact op 06-29799247 (Moniek Simons)  Namens het hele team van Coöperatie Verbindend Leiden wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en inspirerend 2019!  Anne Kleefstra | Ward Vijgen | Birgit op de Laak | Will Raven | Robbert Halffman | Carolien van der Linden | Jan Valkenborgh | Marianne Smitsmans | Leo Crombach | Moniek Simons

We kijken terug op een jaar vol mooie ontwikkelingen en hebben alvast een planning gemaakt om er weer een inspirerend jaar van te maken. Dat doen wij samen met onze leden en introducees. Noteer daarom alvast in jullie agenda’s onderstaande data.

Netwerkevent + Algemene Leden Vergadering vrijdag 22 februari 2019
Tijdstip ALV 14.30-15.30 uur
Tijdstip netwerkevent 15:00 - 17:00 uur met aansluitende netwerkborrel
Locatie nader te bepalen

Netwerkevent “de Kragt van Vertrouwen” vrijdag 12 april 2019
Tijdstip 15:00-17:00 uur met aansluitende netwerkborrel
Locatie Kragten, Schoolstraat 8 te Herten

Groot jaarlijks event “Verbindingsfestival on Tour” vrijdag 21 juni 2019
Locaties: we gaan op tour en bezoeken succesvolle bedrijven/instanties/projecten in relatie tot verbindend leiderschap. Het wordt een bijzonder en interactief programma met een gezamenlijke afsluiting tijdens de netwerkborrel. Nadere info hierover volgt en ideeën zijn welkom!

Netwerkevent vrijdag 27 september 2019
Tijdstip 15:00-17:00 uur met aansluitende netwerkborrel.
Locatie nader te bepalen.

Heb jij ideeën of suggesties voor de invulling van onze netwerkevents, laat het even weten via info@verbindendleiden.nl of neem contact op 06-29799247 (Moniek Simons)

Namens het hele team van Coöperatie Verbindend Leiden wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en inspirerend 2019!

Anne Kleefstra | Ward Vijgen | Birgit op de Laak | Will Raven | Robbert Halffman | Carolien van der Linden | Jan Valkenborgh | Marianne Smitsmans | Leo Crombach | Moniek Simons

Ons laatste netwerkevent van het jaar 14-12-2018

Gisteren vond het laatste netwerkevent van het jaar plaats bij de inspirerende locatie DeGraasj. Bestuursleden Marianne Smitsmans en Will Raven vertelden in alle openheid hun eigen verhaal over verbindend leiderschap. Panelleden Ingrid Widdershoven bestuurslid Koraal, Marc van Ooijen bestuurslid De Zorggroep, gastspreker Albert Dahmen programma manager ‘Meer met Minder’ Gemeente Roermond en Marianne Smitsmans vanuit haar rol als wethouder sociaal domein, communicatie en burgerparticipatie Gemeente Roermond vertelden over het Zorginnovatieplatform en verbindend leiderschap. De weg van het gezamenlijk doel vanuit verschillende disciplines en belangen naar samenwerken, van elkaar leren en hoe je samen uiteindelijk dezelfde taal kunt spreken. Een volle zaal leden en deelnemers boden denkkracht. Een inspirerende middag in verbinding met de locatie, de panelleden en vooral met onze leden en deelnemers waardoor er mooie resultaten zijn opgehaald waar het Zorginnovatie platform verder mee in de verdieping kan. Tijdens de gezellige afsluitende netwerkborrel blikte men terug op de kracht van kennisdelen, samenwerken en was er plaats voor versterking van ieders netwerk.

FOTOVERSLAG
Bekijk HIER het fotoverslag deze inspirerende middag volgt. Save the date voor ons volgende event 22 februari 2019 van 15:00 - 18:00 uur.

De Vereniging Limburg - Festival Wij zijn Limburg

Onze coöperatie staat voor samen ontwikkelen van kracht voor vernieuwing. Tijdens onze deelname aan het Festival Wij zijn Limburg georganiseerd door De Vereniging Limburg doen we dit in samenwerking met Foodlab Limburg die culinair en gastvrij Limburg centraal stellen.

We gaan persoonlijke gesprekken aan met aanwezigen die interesse hebben in verbindend leiderschap waarbij heerlijke gerechtjes geserveerd worden door de enthousiaste leerling koks van Fodlag Limburg. Iedereen is welkom!
#food #leren #verbinden

Aanmelden kan via www.devereniginglimburg.nl/festival.

Festival Wij Zijn Limburg.png

Community of Practice

Coöperatie Verbindend Leiden heeft iets nieuws, de Community of Practice (COP). Vanuit de Samen-Werk partners, heeft deze week een bijeenkomst plaatsgevonden bij Helpcenter in Schinnen, een non-profit organisatie die diverse hulp onder één dak aanbiedt zoals o.a. voedselondersteuning, kleding, schuldhulpsanering, dag activering en begeleiding naar de arbeidsmarkt. Helpcenter heeft uitdagingen rondom financiering, wet- en regelgeving, marktwerking, enz. Coöperatie Verbindend Leiden gaat helpen door samen met een aantal leden de COP op te starten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen de systeemwereld (wetten/regels) en de leefwereld (de praktijk). Dit gebeurt door met de juiste personen in gesprek te gaan en kleine stappen in de praktijk te zetten waarbij kennis en processen samen komen.

Helpcenter.jpgWist u dat.......Kennis delen en delen van Kennissen

Coöperatie Verbindend Leiden staat onder ander voor het delen van kennis en kennissen binnen ons netwerk. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van diverse items zoals vacatures, symposia, werkconferenties enz. Wij doen dit uitsluitend voor items die aansluiten bij het doel en visie van verbindend leiden. Wij willen overladen u niet met informatie. Neem dus geregeld een kijkje op onze website onder het kopje “wist u dat…..”